Kuuntele tästä Sydämestä sydämeen


Säv./sov. Costello Hautamäki & Jame Roukala
San. Sana Mustonen (Warner-Chapell Music)
Videon kuvaus, ohjaus ja leikkaus: Tapani Hiedanniemi

 

NÄIN SYNTYI SYDÄMESTÄ SYDÄMEEN -VIDEO
Puhelimeni pirahti noin kuukausi sitten kesken työpäivän. Soittajana oli Costello Hautamäki.

”No se on Costi morooo! Hei, mulla ois tässä tämmöinen joululaulu, ja ajattelin, että pitäiskö meidän tehdä siitä musavideo?”

Ok, ajattelin. Nyt on marraskuu, ja jos joululaulusta aiomme videon tehdä, niin taitaa tulla hieman kiire.

Costello kertoi biisistä sen verran, että ”se on loistava” ja että ”sen sanoituksessa muistetaan näin joulun alla niitäkin, joilla on elämässä surua ja murhetta”. Lisäksi Costello mainitsi, että ”biisi on jo melkein valmiskin”.

MELKEIN VALMIS ON PUOLIKSI HITTI
Costellon ehdotus pika-aikataululla tehtävästä musiikkivideosta kappaleeseen, joka oli ”jo melkein valmiskin”, tuli yllättäen.

Nopeasti kuitenkin selvisi, että ajatus ehdotuksen taustalla oli niin poikkeuksellinen, että hommaan kannatti lähteä: Costello nimittäin halusi, että biisiä ei laitettaisi lainkaan myyntiin: ”Tehdään siitä joululahja ihmisille ja laitetaan ilmaiseksi nettiin.”

Soitin välittömästi Hiedanniemen Tapanille, joka lupautuikin kerrasta mukaan kuvaamaan, ohjaamaan ja editoimaan videon kiireaikataululla ja ilmaiseksi: ”Juu, eiköhän sellainen ehditä jouluksi tehdä”.

Costello puolestaan lupasi saada biisin pikaisesti lopulliseen muotoonsa ja sanoi kysyvänsä, josko saisi jonkun duetoimaan kappaleen kanssaan.

Muutama päivä vierähti, ja duettokumppaniksi lupautui Juri Lindeman Hauli Brosista. Enää puuttui miksaus, joten seuraavaksi soi Viitasen Janin puhelin Headline Studiolla. ”Niin pitäiskö se ilmaiseksi miksata? Ens viikolla?”

JOULULAHJA ON SYYTÄ MIKSATA HYVIN
Jani ymmärsi yskän ja aikataulun, ja viimeisteli äänimaailman muutamia päiviä ennen videon kuvausta Tampereen Tuomiokirkossa, jonne olimme saaneet luvan mennä kuvaamaan pariksi tunniksi sunnuntaina 8.12.

Lisäksi Tapani sai vielä itsenäisyyspäivänä, kaksi päivää ennen kuvauksia oivalluksen: ”Kun kerran Tuomiokirkossa kuvataan, niin voisivatko ne laulussa esiintyvät ihmiskohtalot olla siellä kirkossa paikan päällä? Se jotenkin alleviivaisi sitä laulun tekstiä.”

Siispä soitto Costellolle: ”Hyvät itsenäisyyspäivät ja hyvää keikkaa – eikös teillä Popeda-keikka tänään ole? Ja sitten vielä sellainen, että nyt pitäisi järjestää ylihuomiseksi jostain ”Sinikka”, ”Esko”, ”Aarne” sekä ”Mummo”, tuleeko ketään mieleen?”

Matkalla Helsinkiin keikalle Costello soitti muutaman puhelun, ja niin saimme kuvauspäiväksi kirkkoon myös laulun hahmot.

Ja niin syntyi Sydämestä sydämeen -video. Se on meidän joululahjamme teille.

Rauhallista joulua!

PS. Costello laittoi videon kunniaksi Facebookissa käyntiin arvonnan, jossa joulun jälkeen joku onnellinen saa itselleen Costellon akustisen kitaran. Tykkää ja jaa – ja pistä peukut pystyyn!