Mistä on kyse?

Hyvää morjensta Tampereelta on täysin uudenlainen hyväntekeväisyyskampanja, joka toteutetaan ensimmäisenä maailmassa Tampereella.

Kampanja kestää yhteensä vuoden, lokakuusta 2013 lokakuuhun 2014, ja oivalluksemme piilee siinä, että teemme yhdellä kertaa moninkertaisesti hyvää: ohjaamme ensin kaikki tuotot Kiva-organisaation kautta mikrolainoina kehittyvien maiden pienyrittäjille, ja loppuvuodesta 2014, kun kaikki lainat on maksettu takaisin, käytämme koko potin uudestaan hyväntekeväisyyteen Tampereella!

Näin voimme samalla rahalla tukea paikallistaloutta kehittyvissä maissa ja tehdä hyväntekeväisyyttä myös kotikaupungissamme!

MUUSIKOT SEN KEKSIVÄT!
Kampanjan pohjana toimii hyväntekeväisyyslevy, jolla esiintyy koko joukko todellisia Manse- ja Suomirockin legendoja kuten Costello Hautamäki (Popeda), Dave Lindholm, Mikko Alatalo ja Mika Sundqvist sekä nuoremman polven tamperelaismuusikoita kuten Jussi Selo (Uniklubi), Matthau Mikojan ja Jalava.

Levy julkaistiin 25.10.2013, ja julkaisupäivästä alkoi Hyvää morjensta Tampereelta -kampanjavuosi.

LEVYN TUOTTO ENSIN KEHITTYVIIN MAIHIN
Ohjaamme aluksi kaikki levyn myyntituotot Kiva-organisaation kautta kehittyvien maiden pienyrittäjille. Kyse on mikrolainauksesta, Nobelin rauhanpalkinnon saaneesta ideasta, joka on yksi tapa auttaa kaikkein köyhimpiä.

Kiva-lainojen avulla pienyrittäjät kasvattavat omia, paikallisia liiketoimiaan ja auttavat näin itse itseään – ja me saamme rahamme takaisin. Kiva-organisaatio toimii täysin lahjoitusvaroin eikä kerää lainoista mitään kustannuksia.

Voit tutustua Kiva-lainaukseen tarkemmin täällä: kiva.org (englanniksi). Hyvän kuvan Kiva-lainauksesta saat myös lukemalla tämän blogimerkinnän.

Kampanjavuoden ajan seuraamme Kiva-lainauksemme edistymistä ja takaisinmaksua netti- ja Facebook-sivuillamme, ja vuoden päätteeksi, kun kaikki lainamme on maksettu takaisin, käytämme koko potin uudestaan hyväntekeväisyyteen – tällä kertaa Tampereella!

Ideamme todella on niin yksinkertainen, että sen ymmärtää turkulainenkin! Lähetämme maailmalle ”Hyvää morjensta Tampereelta” ja teemme samalla rahalla hyvää myös kotikaupungissamme.

Toivomme myös, että koko kaupunki voi tuntea kampanjan omakseen. Niinpä järjestämme kampanjavuoden huipennukseksi vielä äänestyksen, jossa yhdessä kaupunkilaisten kesken päätämme, mikä on lopullinen hyväntekeväisyyskohteemme Tampereella!

LÄHDE MUKAAN JA KERRO KAVEREILLE!
Lähde mukaan tekemään Hyvää morjensta Tampereelta -kampanjasta menestystarinaa, josta koko kaupunki voi olla ylpeä! Kun ostat levyn tai upean Hyvää morjensta Tampereelta -paidan, tuet paikallistaloutta kehittyvissä maissa ja teet samalla hyväntekeväisyyttä Tampereella. Tilaamaan pääset tästä.

Ajatuksemme on, että hyväntekeväisyyttä ei aina tarvitse tehdä hampaat irvessä ja velvollisuuden tunteesta – joskus riittää, että ostaa levyllisen Manserockia ja laulaa mukana: ”Tää on Tampere, tää on Tampere, ja nääs ja nääs ja nääs…”