Tässä ovat kolmannet Kiva-lainamme

Kolmannet Kiva-lainamme lähtivät liikkeelle helmikuussa, ja lainasimme jälleen 25 dollaria kymmenelle eri pienyrittäjälle.

Koska naistenpäivä lähestyy, niin tällä kertaa lainoistamme peräti kahdeksan meni naisyrittäjille ympäri maailmaa. Alla on lyhyet tarinat heidän bisneksistään, ja klikkaamalla kuvia voit lukea alkuperäiset englanninkieliset tarinat Kivan sivuilta.

PS. Hemmottele omaa rakastasi ostamalla naistenpäivän lahjaksi hierontalahjakortti tai käy verkkokaupassamme tilaamassa Hyvää morjensta Tampereelta -tuote.

CATHERINE, Kenia

Catherine, 30, on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta. Hän on hiljattain avannut putiikin, ja lainan avulla hän ostaa varastoon vaatteita ja kosmetiikkaa myytäväksi. Osan kauppansa tuotoista hän aikoo käyttää lastensa koulumaksuihin.

YELENA, Ukraina

Yelena on myynyt naisten vaatteita kotikaupunkinsa Melitopolin torilla jo 16 vuotta. Kiva-lainan avulla hän hankkii tulevaa sesonkia varten lisää vaatteita myytäväksi, eritoten T-paitoja, jakkuja ja aamutakkeja.

EFRENA, Filippiinit

Efrena, 53, on naimisissa ja hänellä on peräti kahdeksan lasta. Hänen miehensä viljelee riisiä, ja tukeakseen perheensä taloutta Efrena on viimeisen kuuden vuoden ajan myynyt bensaa ja raakaöljyä paikallisille autokuskeille. Kiva-lainalla Efrena hankkii lisää öljyä varastoon, jotta voi kasvattaa tulojaan. Tulevaisuudelta hän toivoo, että saisi oman bisneksensä kasvamaan ja että näkisi lastensa menestyvän elämässään.

CAROLINE, Kenia

Caroline, 26, on naimisissa ja hänellä on miehensä Harryn kanssa 1-, 8- ja 12-vuotiaat lapset. Caroline on pyörittänyt kauneussalonkia jo viisi vuotta, ja Kiva-lainalla hän ostaa uusia salonkitarvikkeita sekä kemikaaleja. Lisätuotot hän aikoo laittaa säästöön tulevaisuutta varten. Elämältä hän toivoo paitsi menestystä myös sitä, että hänen perheensä olisi onnellinen.

IBRAHIM, Sierra Leone

Ibrahim, 30, on naimisissa ja hänellä on 4-vuotias lapsi. Vuodesta 2007 hän on myynyt olutta ja muita alkoholituotteita Freetownin keskustassa. Ibrahim työskentelee kuutena päivänä viikossa, 10 tuntia päivässä. Kiva-lainalla Ibrahim hankkii lisää olutta kauppaansa, jotta voi kasvattaa tulojaan. Tulevaisuudessa hän aikoo avata toisen myymälän.

ISATA, Sierra Leone

Isata, 35, on naimisissä ja hänellä on 3- ja 16-vuotiaat lapset. Lisäksi Isata auttaa taloudellisesti luonaan asuvaa pikkusiskoaan tämän opinnoissa. Vuodesta 2002 Isata on myynyt hiustenhoitotuotteita ja vaatteita laitakaupungilla. Hän tekee töitä viikon jokaisena päivänä, 14 tuntia päivässä. Kiva-lainan avulla hän ostaa kosmetiikkatuotteita myytäväksi, ja pitkän ajan tavoitteena hän aikoo kasvattaa myyntiään niin, että voi muuttaa liikkeensä sijainnin kaupungin keskustaan.

IRENE, Kenia

Irene, 26, on naimisissa ja hänellä on yksi lapsi. Hän on pyörittänyt omaa vähittäiskauppaa kaksi vuotta, minkä lisäksi hän saa osan elannostaan maanviljelyksestä. Kauppa tuottaa hyvin, ja Kiva-lainan avulla Irene aikoo hankkia myyntiin hiiltä, jota käytetään Keniassa yleisesti lämmitykseen. Tulevaisuudessa hän toivoo voivansa kasvattaa bisnestään sekä menestyä elämässään.

JUAN RAUL, Peru

Juan Raúl on naimisissa ja hänellä on viisi lasta. Hän asuu Oropesan kaupungissa ja ajaa työkseen taksia Oropesan ja Cuscon välillä. Kiva-lainan hän tarvitsee taksinsa huoltamiseen: auton jarrut on korjattava.

MARIA VICTORIA, Peru

Maria Victoria elättää perheettään myymällä mehuja sekä cevicheä, joka on Etelä-Amerikassa suosittu kalaruoka. Kiva-lainan hän käyttää ostaakseen muun muassa kalaa, sitruunoita, bataatteja ja maissia, joita hän tarvitsee cevichen valmistukseen.

MARIA, Honduras

María, 23 asuu setänsä ja veljensä kanssa Puerto Cortesissa. Opintojensa jälkeen hän pani bisneksen pystyyn ja alkoi myydä naisten vaatteita paikallisella torilla. Kiva-lainalla hän ostaa myyntiin muun muassa uusia puseroita, farkkuja, T-paitoja ja alusvaatteita. Marían tavoitteena on kasvattaa myyntiään – ja siinä sivussa myös omia tulojaan.

LÄHDE MUKAAN!
Hyvää morjensta Tampereelta on hauskin ja helpoin tapa tukea paikallista pienyrittäjyyttä kehittyvissä maissa. Lähde mukaan ja osta Hyvää morjensta Tampereelta -levy tai -paita!

Lainaamme kaikki levyjen ja paitojen myyntituotot ensin pienyrittäjille ympäri maailman, ja loppuvuodesta 2014, kun lainat on maksettu takaisin, nostamme Kiva-tilimme tyhjäksi ja käytämme koko potin uudestaan hyväntekeväisyyteen Tampereella.

Osta Hyvää morjensta Tampereelta -tuote ja olet mukana tekemässä moninkertaisesti hyvää – niin kehittyvissä maissa kuin Tampereellakin!


PS. Muistatteko Ibolyan, ukrainalaisen naisen, joka oli yksi ensimmäisistä pienyrittäjistä, jolle lainasimme? Hän maksoi jo koko lainansa takaisin – ja vieläpä useamman kuukauden etuajassa!