Tässä ovat neljännet Kiva-lainamme

Neljännet Kiva-lainamme lähtivät liikkeelle maaliskuussa, ja lainasimme jälleen 25 dollaria kymmenelle eri pienyrittäjälle. Näiden lainojen myötä olemme lainanneet yhteensä jo 1000 dollaria 40:lle eri pienyrittäjälle ympäri maailmaa!

Tuttuun tapaan alla on suomennettuna kunkin pienyrittäjän lyhyet tarinat, ja kuvia klikkaamalla pääset lukemaan alkuperäiset englanninkieliset tekstit Kivan sivuilta.

PS. Keskiviikkona 23.4.2014 järjestämme Henry’s Pubissa Hyvää morjensta Tampereelta -hyväntekeväisyysillan, jonka artistikattaus on vailla vertaa: talon bändin vieraiksi lavalle nousevat Costello Hautamäki, Mikko Alatalo, Jussi Selo, Matthau Mikojan ja Juri Lindeman. Lisäksi illan artistivieraiden jälkeen pikkutuntien coverit soittaa ”ravintolapäällikön valinta”: Mistake-bändi. Liput maksavat ovelta 5€, ja illan lipputuotto lähtee Kiva-lainoina maailmalle. Tervetuloa viettämään hauska ilta ja tekemään samalla hyvää!

WILMER, Peru

Wilmer, 30, asuu vaimonsa ja lastensa kanssa Morropon alueella, jossa hän kasvattaa sikoja. Elantonsa hän saa myymällä sikoja ja bambua paikallisella torilla. Kiva-lainan avulla hän ostaa suuren määrän bambua ja myy sen eteenpäin ravintoloille ja lomakeskuksille, jotka käyttävät bambun sisustamiseen.

MARGIE, Filippiinit

Margie, 23, pyörittää sekatavarakauppaa. Kiva-lainan avulla hän ostaa tukusta muun muassa vihanneksia, juomia ja hygieniatarvikkeita, jotta voi kasvataa kauppansa valikoimia. Tulevaisuudessa hän toivoo, että kauppa menestyisi entistä paremmin, jotta hän voi tarjota lapsilleen hyvän elämän ja koulutuksen.

SANTOS, Peru

Santos asuu Perussa Cuscon alueella, jossa suurin osa ihmisistä saa elantonsa karjankasvattamisesta ja maanviljelystä. Santosilla itsellään on useita maatilkkuja, joissa hän kasvattaa lehmiä, vuohia ja pieneläimiä. Kiva-lainan hän tarvitsee hankkiakseen lisää pieneläimiä kuten marsuja.

MIRIAM, Peru

Miriam, 37, on naimisissa ja hänellä on neljä lasta. Työkseen hän myy vaatteita, ja Kiva-lainalla hän hankkii tulevaa äitienpäiväsesonkia varten muun muassa paitoja, puseroita ja housuja myytäväksi.

LUZVIMINDA, Filippiinit

Luzviminda, 46, on naimisissa ja hänellä on kuusi lasta, joista kolme on kouluikäisiä. Viimeisen kuuden vuoden ajan Luzviminda on myynyt kananmunia työkseen, ja Kiva-lainan avulla hän ostaa lisää munia myytäväksi. Tulevaisuudessa hän toivoo voivansa laittaa myyntituottoja säästöön, jotta voi maksaa lastensa koulunkäyntikulut.

JOSÉ, Meksiko

José perheineen kasvattaa herkkusieniä myytäväksi. Herkkusienien valmistus kuitenkin vaatii suuria määriä propaania, ja energian alati kallistuva hinta on alkanut uhata Josén perheen toimeentuloa. Kiva-lainalla José ostaa ympäristöystävällistä biokaasua tuottavan laitteen, jonka avulla hän vähentää riippuvuuttaan kalliista fossiilisista polttoaineista ja säästää näin rahaa. Lisäksi laitteen sivutuotteena syntyy lannoitetta, joka parantaa viljasatoa ja vähentää kalliiden lannoitteiden tarvetta.

MARCELINA, Peru

Marcelina on jo vuosia saanut elantonsa myymällä ruokaa torilla. Hänen työpäivänsä alkavat hyvin varhain aamulla, ja hän työskentelee viikon jokaisena päivänä. Kiva-lainan avulla hän ostaa muun muassa vihanneksia ja lihaa myytäväksi.

LEONORA, Filippiinit

Leonora, 59, on naimisissa ja hänellä on neljä lasta, joista nuorinkin on jo 17-vuotias. Jo neljän vuoden ajan Leonora on myynyt kotitekoista ruokaa paikallisille asiakkailleen. Kiva-lainalla hän ostaa riisiä, kalaa, vihanneksia ja mausteita. Tulevaisuudessa hän toivoo kasvattavansa bisnestään, jotta voi jatkaa nuorimman lapsensa opintojen maksamista.

LIBIA, Peru

Libia asuu perheineen Challabaman kaupungissa. Hän pyörittää kotonaan pientä ravintolaa, jossa tarjoilee niin aamiaista, lounasta kuin päivällistäkin. Kiva-lainalla hän ostaa kerralla suuria määriä riisiä, ruokaöljyä, nuudeleita, kasviksia ja lihaa.

CAMILO, Paraguay

Camilo, 63, on naimisissa ja hänellä on viisi aikuista lasta. Nuorempana Camilo toimi autokuskina, ja säästämillään rahoilla hän perusti vielä vanhoilla päivillään rakennustarvikkeita myyvän kaupan, josta on sittemmin tullut yksi paikkakunnan parhaista alallaan – kiitos kovan työn ja hyvän asiakaspalvelun. Kaksi Camilon lapsista auttaa isäänsä kaupan pyörittämisessä. Kiva-lainalla Camilo ostaa kauppansa varastoon sementtiä, hiekkaa, kiviä ja muita rakennustarvikkeita.

LÄHDE MUKAAN!
Hyvää morjensta Tampereelta on hauskin ja helpoin tapa tukea paikallista pienyrittäjyyttä kehittyvissä maissa. Lähde mukaan ja osta Hyvää morjensta Tampereelta -levy tai -paita!

Lainaamme kaikki levyjen ja paitojen myyntituotot ensin pienyrittäjille ympäri maailman, ja loppuvuodesta 2014, kun lainat on maksettu takaisin, nostamme Kiva-tilimme tyhjäksi ja käytämme koko potin uudestaan hyväntekeväisyyteen Tampereella.

Osta Hyvää morjensta Tampereelta -tuote ja olet mukana tekemässä moninkertaisesti hyvää – niin kehittyvissä maissa kuin Tampereellakin!